No image thumb

All Stars - Arginin 5000 150 kapsula

Brend: ALL STARS
Šifra:
3750,00 RSD
- +

All Stars Arginin 5000 je uslovno esencijalna (esencijalna za decu i sportiste) aminokiselina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize

Opširnije

*Ovaj proizvod je dostupan preko Internet prodavnice.

Opis

L-arginin je uslovno esencijalna (esencijalna za decu i sportiste) aminokiselina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlezde hipofize. Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin učestvuje u stvaranju i izlučivanju hormona rasta (GH) iz hipofize, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Prirodni izvori arginina su jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate proteinima. 

Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80% semene tečnosti sastoji od L-arginina, a njegov nedostatak može da dovede do neplodnosti. Danas gotovo svaka terapija protiv steriliteta sadrži i suplementaciju arginina. Posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja arginina iz hipofize, zato ga je potrebno nadoknađivati putem dodataka ishrani. L-arginin ima sledeća dejstva na organizam:

- povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca 
- snižava holesterol 
- potpomaže imunološke reakcije 
- potpomaže stvaranje kolagena 
- ubrzava oporavak i zaceljivanje rana 
- pomaže metabolizam masti nagomilane u organizmu 
- povećava mišićnu masu i jača mišićno tkivo 
- čuva ćelije i usporava proces starenja

Sagorevanje masti pomaže tako što učestvuje u njihovoj transformaciji u energiju, čime se postiže mišićna masa bez masnih naslaga. Pojačava otpornost organizma prema bolestima - jača imunološki sistem. Učestvujući u obnavljanju tkiva, arginin jača vezivna tkiva, čime doprinosi i zdravlju tetiva i ligamenata. Rast mišića pospešuje tako što pojačava sintezu proteina. Arginin još smanjuje nivo ureje u krvi i mokraći. 

Za oslobađanje hormona rasta tokom noći značajni su sledeći dodaci ishrani: aminokiseline ornitin, arginin, triptofan, glicin i tirozin, koji deluju sinergijski (delotvorniji su zajedno nego pojedinačno) sa vitaminom B-6, niacinom, cinkom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i vitaminom C. Vrhunac lučenja GH dostiže se oko devedeset minuta pošto se zaspi. Nivo prirodnog hormona rasta smanjuje se sa starenjem organizma. Negde oko pedesete godine sinteza GH potpuno prestaje. Ali dodavanjem ishrani preparata koji sadrže aminokiseline i vitamine koji podstiču oslobađanje hormona rasta, proizvodnja prirodnog hormona rasta može se vratiti do nivoa mlađe odrasle osobe. Pakovanje od 150 kapsula.

Sastav za količinu od 5 kapsula:

  • Energetska vrednost 22,9 kcal
  • Proteini 5,7 g
  • Ugljeni-hidrati 0 g
  • Šećeri 0 g
  • Masti 0 g
  • Zasićene masti 0 g
  • Dijetalna vlakna 0 g
  • Natrijum 0 g
  • L-arginin 5 g

Način upotrebe:

U danima treniga popiti 3 kapsule sa 250 ml vode 45 minuta pre treniga. U danima kada ne trenirate popiti 3 kapsule sa 250 ml vode posle doručka.

Video

Za ovaj proizvod ne postoji video.

Komentari

Ostavite Vaš komentar.