8 prednosti kupovine preko interneta

  1. Komfor. Ovo je najveća prednost ovog tipa kupovine. Kako bi ste drugačije bili u mogućnosti da kupujete u ponoć dok ste u pidžami? Nema redova na kasi, nema čekanja na pomoć osoblja, obavljate kompletnu kupovinu u roku od samo nekoliko minuta. Internet prodavnice Vam pružaju mogućnos kupovine 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji.
  2. Bolje cene. Bolja ponuda i niže cene su dostupne preko interneta zato što roba dolazi do nas direktno od dobavljača ili prodavca, bez posredstva trećeg lica. Mnoge internet prodavnice nude popuste, kupone ili čak i rabat.
  3. Veći izbor. Izbor na internetu je fascinantan.  Možemo kupiti rezličite brendove ili proizvode od različitih prodavaca i to na jednom mestu. Možemo biti u toku sa najnovijim svetskim trendovima, a da ne potrošimo ni dinar na avionsku kartu. Možemo kupovati u prodavnicama na drugom kraju zemlje ili čak na drugom kontinentu, a da ne budemo ograničeni geografskom pozicijom. Na raspolaganju nam je daleko više boja i veličina nego u bili kojoj pojedinačnoj prodavnici.
  4. Lakše slanje poklona. Slanje poklona porodici i prijateljima nikad nije bilo lakše, ma gde se nalazili. Više ne moramo da smišljamo izgovore ili da putujemo da bi smo predali poklon za rođendan, godišnjicu, venčanje…, sve rešavamo sa nekoliko jednostavnih klikova.
  5. Manji troškovi. Često kada se odlučimo za konvencijalnu kupovinu, potrošimo daleko više novca nego što smo planirali. Obično zaboravimo na troškove kao što su prevoz, piće, obrok van kuće, i da ne zaboravimo impulsnu kupovinu!
  6. Upoređivanje cena. Istraživanje proizvoda i upoređivanje njihovih cena je daleko lakše preko interneta. Takođe, možemo saznati nešto novo ili podeliti svoje iskustvo sa drugim potrošačima o nekom proizvodu ili prodavnici.
  7. Nema gužve. Kupovinom preko interneta izbegavamo neželjenu gužvu, posebno prilikom nekih festivala ili specijalnih događaja. Osim ovoga, izbegavamo haos i glavobolju kao što je parking.
  8. Manje kompulsivna kupovina. Često, kada smo u kupovini, kupujemo kompulsivno i stvari koje nam nisu potrebne. I to sve zbog pritiska prodavaca ili njihovog umeća da nas ubede da te stvari kupimo. Ponekad pravimo kompromise u našem izboru samo zato što je ponuda u prodavnici daleko manja nego ponuda na internetu.